Blog

Tiszteld önmagad, hogy tisztelhess másokat

A boldog, kiegyensúlyozott élet egyik alapfeltétele, hogy szeressük és tiszteljük önmagunkat, és ítélkezés nélkül tiszteljük a másik embert. Amennyiben egy helyzet vagy egy ember felett ítélkezel, akkor nem érted meg, mi történik valójában és ez frusztrációt okoz benned és az emberi kapcsolataidban egyaránt.

Tovább olvasom

Pierog Alexander – Önbecsülés – A bennünk rejlő oroszlán

A legtöbb ember, akivel életem során eddig találkoztam negatívan beszélt saját magáról. Átlagosan az emberek az alábbi negatív mondatokat mondják önmagukról: Én nem vagyok elég jó, Nekem ez úgysem sikerülhet, Én olyan szerencsétlen vagyok – és hosszasan tudnám még ezeket az önpusztító mondatokat írni. Igen, önpusztító, mivel azzal, hogy ezeket a kíméletlen mondatokat, ítéleteket kimondjuk saját magunkról, ezzel egy időben el is hisszük magunkról mindazt, amit mondunk. Mindezzel elindulunk egy negatívspirálba, ami a boldogtalansághoz, magányhoz és a teljes kilátástalan perspektíva nélküli világba vezet. Egy olyan világba, ahonnan nagyon nehéz kitörni!

Tovább olvasom

Pierog Alexander – A világ egy tükör: amilyen arccal belenézel, olyan arccal néz rád vissza

Bizonyára sokan vannak úgy, hogy amikor rosszul érzik magukat a bőrükben, lehangoltak, rosszkedvűek, akkor nem szívesen néznek tükörbe, mert nem szeretnének szembesülni azzal, amit éppenséggel akkor éreznek. Nagy ívből elkerülik a tükröt! Én is voltam így, én is kerültem a tükröt, mert nem akartam szembesülni azzal a lehangoló emberrel, aki akkor voltam. Úgy éreztem jobb is, ha nem látom magam, mert attól csak még rosszabb lenne a kedvem.

Tovább olvasom

Kezeld rugalmasan a kudarcokat, lépj tovább könnyen!

Hibázol a munkahelyeden. Szakítasz. Elveszítesz egy szeretett személyt. Vagy kemény kritika ér. Mindannyiunk életében vannak mérföldkövek, amik hozzásegítenek személyes fejlődésünkhöz és növekedésünkhöz. Bízunk benne, hogy még ha néha visszafelé teszünk is egy lépést, akkor is minden nap jobbá válunk, és ezek a szituációk csak megerősítenek minket.

Tovább olvasom

Vedd kezedbe a sorsod 3 lépésben

Mindannyiunknak megvan a maga sorsa, mindannyian születtünk valamire. Sokan úgy hiszik, hogy sorsunk előre meg van írva, és nem lehet változtatni rajta. Mások, akik egy kicsit szabadabb szellemben gondolkodnak, inkább úgy vélik, hogy csak és kizárólag mi magunk vagyunk saját sorsunk irányítói.

Tovább olvasom