A jól(l)ét megalapozása

Ahogy az életünk egyre gyorsabb ütemben zajlik, és a technológia fejlődik, egyre távolabb kerülünk a természettől és a természetes világgal való kapcsolatunk is egyre csak gyengül. A megalapozás gyakorlata azonban új utakat nyithat meg a testi-lelki jóllétedben, segítségével könnyebben kapcsolódhatsz újra össze a világ természetes elemeivel.

A megalapozás elmélete abban gyökerezik, hogy az emberi test olyan elektromos energiát tartalmaz, amely a közvetlen környezet által kibocsátott elektromos impulzusokra reagál. Mindennapi környezetünkben számos olyan mesterséges anyag korlátoz minket abban, hogy összekapcsolódjunk a Föld energiáival, és felszabadítsuk így az egész nap folyamán felhalmozódó felesleges energiát. Ezek az anyagok, vagy elektronikus készülékek lényegében leszigetelnek minket.

Számos kutatás igazolta már, hogy bizonyos krónikus betegségek, vagy az álmatlanság is megelőzhető és gyógyítható a megalapozás gyakorlatának alkalmazásával. Ez a megalapozás, vagy földelés nem új koncepció, és lényege, hogy a Földhöz való kapcsolódás ősi módjaihoz igyekszik visszatérni a modern akadályok eltávolításával.

A fizikai jóllét mellett ez a módszer segíthet megtalálni a lelki stabilitást és egyensúlyt az élet nagyobb kihívásai közben is. Ha úgy érzed, hogy szem elől tévesztetted a céljaid, vagy képtelen vagy elérni őket, akkor próbáld ki ezeket a megalapozó gyakorlatokat, amelyek segítségével újra összekapcsolódhatsz önmagaddal és a természetes világgal!

1. Vedd le a cipődet!

Itt a jó idő, sétálj egy kicsit mezítláb a szabadban! Ez ugyanis az egyik legegyszerűbb és legolcsóbb módja annak, hogy összekapcsolódj a természettel. Tudatosítsd magaddal, ahogy a talpad éppen találkozik a földdel, a fűvel, homokkal vagy a porral! A legjobb eredmény elérése érdekében végezd el ezt a gyakorlatot naponta, legalább 30 percig.

2. Lépj kapcsolatba a természettel

A közösségi médiában gyakran láthatsz olyan eseményeket, amelyek arra bíztatnak, ölelj meg egy fát. Nos, ez egy remek kezdeményezés, hiszen a fizikai érintés révén könnyen kapcsolatba kerülhetsz a természettel. Tölts el így pár percet, és közben vizsgáld meg a fa földbe fúródó gyökereit. Nézd meg őket, és tudatosítsd magadban, hogy ezek a gyökerek téged is támogatnak, és táplálják a Földdel való kapcsolatod.

3. Jógázz

A jógában rengeteg olyan testhelyzet (ászana) van, amelyek segítenek a lelkednek újra összekapcsolódni a Földdel. Ezek a pózok gyakran szoros kapcsolatban állnak a talajjal, akár a kezeden, vagy lábadon keresztül, de érezni fogod, ahogyan az energia áramlik majd a csakráidon keresztül.

Persze gyakran kényelmes csak lefeküdni az ágyba, mégis fontos, hogy minél több időt tölts a szabadban! Akár egy rövid sétával, vagy egy hűs fa árnyéka alatt elolvasott néhány oldallal a kedvenc könyvedből már hihetetlen előnyökhöz juthatsz. Ne hagyd ki ezeket az egyszerű és igazán olcsó módszereket, hiszen bizonyítottan sokat javulhat a testi-lelki egészséged általa!