Hogyan növeld az önbizalmadat?

Ha hiszed, ha nem, már mindened meg van ahhoz, hogy elérd mindazt, amit szeretnél az életben. A sikertörtének elengedhetetlen eleme a radikális fellépés, amely pozitív irányba lendítette a dolgokat. Most megmutatjuk, hogyan növelheted meg az önbizalmadat úgy, hogy igazán sikeres életet könyvelhess el magadnak.

Bill Gates akkor kötötte az első üzletét, amikor még kollégiumba járt, ekkor ugyanis már megalapította a Microsoft céget. Mindezt úgy érte el, hogy felhívta a MIT-System elnökét és egy találkozót kért tőle, hogy bemutathassa az új szoftvert. Igazság szerint azonban egyetlen kódot sem írt.

David Bowie számos testőrt bérelt fel azért, hogy védelmezzék őt, így akart ugyanis híresnek tűnni az Egyesült Államokban.

Az önfejlesztő guru, Wayne Dyer rengeteg különböző könyvesbolt tulaját hívta fel, és úgy tett, mintha az adott kiadó ügyfele lett volna, így elérve azt, hogy kiadják az első könyvét.

Benny Blanco (Rihanna, Justin Bieber és a Maroon 5 szövegírója) elmesélte a siker előtti időszakának történetét, mely szerint rengeteg névjegykártyát nyomtatott magának és úgy tett, mintha számos művész menedzsere és dalszövegírója lenne. Felhívta a nagy kiadókat, kérte a tulajdonost, azt állította, hogy ő X. Y. menedzsere, és mindössze annyit kért tőle, hogy hallgassa meg a demó kazettáját. Ennyit, és nem többet!

Beleásni magad egy adott tevékenységbe, megszerezni az első ügyféllistát, vagy éppen elérni az álommunkát bizony nem könnyű a szükséges tapasztalatok nélkül. Számos akadály merül fel, amelyek gátat szabhatnak a céljaidnak. Az egyik és legfontosabb dolog, amit azonban ki kell építened, az a feltétel nélküli bizalom, méghozzá önmagad irányában!

Ez nem más, mint az önmagadba vetett hit, bíznod kell a saját képességeidben. Csak így érhetsz el sikereket, és csak így lehet meg a kellő bátorságod a szükséges és olykor bizony radikális lépésekhez. Ez a hit segít abban, hogy megtaláld a rendszer gyönge pontjait és kihasználd mindezt.

Hogyan legyen nagyobb az önbizalmad?

A pozitív hozzáállás valójában a boldogság kulcsa, és a sikert mindig a boldogság táplálja, nem pedig fordítva. Pozitív állapotban ugyanis az agyad sokkal kreatívabb, magabiztosabb és produktívabb vagy, emellett sokkal több projektben veszel részt.

1. Itasd át magad pozitív érzelmekkel és gondolatokkal

Ahhoz, hogy új ötleteid legyenek, először is pozitívnak kell lenned. Érdemes a vágyaidat vizualizálni egyfajta meditáció keretében, vagy akár hangosan mantrázhatod is, hogy mik is a legfőbb vágyaid. Kezdetben még az életviteled nem olyan, mint amilyenről álmodsz, hiába vizualizálod az álmaidat. Ám nem szabad elveszítened a hitedet még ekkor sem. Hinned kell és tudnod, hogy valóra válik mindaz, amit szeretnél. Higgy abban, hogy mindaz, amit nap, mint nap elképzelsz, egy olyan szép életet eredményez, amilyet mindig szerettél volna elérni, megélni.

2. Fókuszálj az elérni kívánt célra

Amikor olyan dolgokban kell részt venned, amelyek nincsenek összhangban a céljaiddal, érdemes mindettől elhatárolódni. Gondold át, és kérdezd meg magadtól, hogy mit éreznél akkor, ha most elérhetnéd a vágyott célt? Milyen érzés lenne sikeresnek lenni? Szánj időt arra, hogy valóban átgondold, mire is vágysz igazán. Bízz az álmaidban. Tápláld magadban az önmagadba vetett hitet és büszkeséget, emellett mindig szenvedélyesen küzdj az álmaid megvalósításáért.

Amikor Madonnát megkérdezték, hogy ki volt azelőtt, mielőtt Madonna lett volna, azt felelte, hogy ő saját maga szemében mindig is Madonnaként létezett. Először akkor írta így alá a nevét, amikor meglátogatta a kórházban Seymour Stein-t, aki a Sire Records társalapítója. Ekkor volt a Walkman bemutatója, és ekkor találkoztak először, Stein pedig le volt nyűgözve a lemeztől és a daltól. 20 évesen kapta meg első filmszerepét, amikor a híres rendezőnek, Steven Lewicki-nek írt egy háromoldalas kézzel írt levelet, amelyben bemutatta saját magát és az életét. Bárhogy is, de Madonna ezután szerepelt az „Egy bizonyos áldozat” című filmben.

3. Legyél te magad az első helyen!

Légy te önmagad számára a legfontosabb! Hidd el, hogy mindent megérdemelsz, amire csak vágysz. Amikor Sylvester Stallone először lépett egy váratlant, azt mondta, hogy lemond a Rocky forgatókönyvéről (ami akkoriban 300.000 dollárt ért, ez ma 1 millió dollár), ha ő játszhatja a Rocky film főszerepét. Cserébe átengedte a forgatókönyvet a rendezőnek, ami abban az időben hatalmas kockázatnak minősült.

Készen állsz arra, hogy bármit elérhess az életben, amit csak szeretnél, ezért mindig higgy a boldogságban és az álmaidban. Az önmagadba vetett hit lehet a siker igazi kulcsa. Vannak dolgok, amelyeket egyesek nem tudnak végrehajtani, míg másoknak ugyanezek a helyzetek egyben életük lehetőségei.